https://www.facebook.com/brnogospel/

Smart15 olomouc plakat email

Ve známém olomouckém U-klubu vystoupí a svým zpěvem a pozitivní atmosférou diváky obohatí 50členný sbor Brno Gospel Choir pod vedením zkušené dirigentky Zuzany Petlanové. Hudební doprovod a pravý gospelový groove zajistí skvěle sehraná kapela, tentokrát s velkým překvapením – žesťovou sekcí. Díky dvěma trubkám a trombonu bude mít koncert ještě větší sílu než obvykle. Protože dechy do gospelu zkrátka patří.

Sbor má za sebou už 13 let existence a za tu dobu nastřádal do svého repertoáru jak černošskou duchovní hudbu a spirituály, tak i současný gospel, ve kterém můžete najít i prvky funky a rapu. Při koncertech této živé, emotivní a působivé duchovní hudby posluchači nezůstávají příliš dlouho sedět, atmosféra je doslova zvedá ze židlí a oni se aktivně zapojují do dění. Díky vzájemné výměně energie mezi lidmi na jevišti a v hledišti pak všichni odcházejí výborně naladěni za prozpěvování oblíbené písně a s úsměvem na rtech.

Výtěžek z koncertu jde navíc na dobrou věc. Název projektu je spojen s anglickým slovem „smart“ = chytrý, protože děti se SMA nemají postižený intelekt, naopak bývají velice chytré a komunikativní. Podle koordinátorky projektu Aleny Dobrovolné ze sdružení Gospel Train by projekt rád pomohl dětem s touto vzácnou nemocí právě proto, že se o ní v rámci veřejnosti moc neví, a proto může být získávání jakékoli podpory velmi těžké.

Dirigentka brněnského sboru Zuzana Petlanová říká: „Benefiční koncerty mám nejraději, těší mě na nich, že můžeme svým zpěvem někomu konkrétnímu prospět. Před čtyřmi lety jsem sama nevěděla, co to je spinální muskulární atrofie, nyní se mě příběhy rodin s takto nemocnými dětmi silně dotýkají a jsem vděčná, že jim můžeme udělat alespoň nějakou radost.“

Kontakt pro informace o koncertě: Zuzana Petlanová (e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 608256538

Webové stránky účinkujících v Olomouci: www.brnogospel.cz