Hlavním konferenčním dnem byla sice sobota, ale už v pátek se sjela do Brna početná skupina, která spolu slavila mši svatou a večer strávila v příjemné atmosféře sdílení se „napříč republikou“. V sobotu po snídani, společných ranních chválách a úvodním pozdravení prezidentky VKH ČR Lucky Hrubé a předsedkyně VKH Brno Zuzky Eve Vykouřilové se veškerá pozornost účastníku poutala na přednášející, kterými byli Petra Hocová (Stanovování strategických cílů), P.Josef Stuchlý (Strategické cíle pastorace vysokoškoláků v ČR) a Jakub Heikenwälder (Praktické způsoby dosažení cílů).

Po obědě a nezbytné polední přestávce (na kafíčko) jsme se rozdělili do diskuzních skupin podle sekcí, které ve svých domovských městech „spravujeme“.  V nabídce byla skupina pro duchovní, řízení, finance, propagace a akce. Následně byly výstupy z těchto skupin prezentovány celému fóru účastníků. Následovala mše svatá a volný program, který jsme společně strávili v prostorách Studentského Centra, kde ostatně probíhala podstatná část konference – snídaně a večeře (oběd jsme měli taky, ale jinde).

A co zmínit na závěr? Myslím, že pro nás všechny byla konference velkým přínosem. Mohli jsme poznat lidi z celé republiky stejné „ krevní skupiny“, kteří se zapojují aktivně v životě společenství mladých věřících v jednotlivých městech. Mohli jsme se navzájem obohatit o cenné poznatky, povzbudit se v tom, co děláme, i se společně bavit. Věřím, že vysoko nastavená laťka prvního ročníku, bude mít podobně úspěšné pokračování v dalších letech.

Pepa Stehlík