V prvních letech mého studia v Olomouci bývala ještě akce Běh za všechny věrné zemřelé – závod s tramvají č. 7, ale postupem času se z programu VKH vytratila.

Tak tedy zpět k naší podvečerní procházce, sraz byl ve čtvrtek 2. listopadu (památka věrných zemřelých) o páté večerní před naším studentským centrem Aletti. Skupina asi 25 studentů a studentek se spolu s otcem Petrem vydala přes Náměstí Republiky, krajem sídliště Lazce s pohledem na nádherně osvětlené Klášterní Hradisko až ke známé olomoucké firmě Farmak, kde se nachází občanský a za ním vojenský hřbitov. Postavili jsme se s hořícími kalíšky do kroužku a začali modlitbu, nejprve jsme si poslechli krátké čtení se žalmem, poté následovaly přímluvy a modlitba Otče náš na úmysl svatého otce a vše jsme završili zpěvem písně Confitemini Domino. Svítící kalíšky jsme dle své libosti umístili na hroby, na některých hrobech již svíčky svítily, ale bylo také dost těch, na které jsme jako první položili kalíšky my.

Vedení VKH bylo tak hodné a tak nám ukázalo i cestu zpátky na Náměstí Republiky. Přece jenom – šli jsme do městské části Černovír, venku byla tma a milých lidí na pokec více než dost. J

Děkuji za velmi příjemnou večerní procházku s bonusem získání plnomocných odpustků pro duše v očistci.

Michaela Maňasová