sponz_plakat_Taize_jpg

Tato ekumenická setkání mají kořeny v Taizé, což je vesnička na jihu Francie, ve které žije ekumenická komunita bratří. Po celý rok tam putují mladí lidé, kteří chtějí objevit nebo znovuobjevit smysl života.


Hlavním mottem modlitby je „Obnova ekumenických vztahů v Olomouci“. „Ve všech aktivitách, které se v posledních letech podařilo zrealizovat, vidíme jako organizátoři velký smysl a potenciál k rozvoji spolupráce, tolerance a vztahů mezi křesťany,“ řekl koordinátor ekumenických akci Josef Lavička. Letos jsme nově oslovili Církev československou husitskou, v jejíž modlitebně se březnová modlitba uskuteční. „Rádi bychom našemu snažení dali nový impuls v podobě zapojení více církví a denominací,“ dodal Lavička.


Kromě modlitby Taizé letos organizátoři plánují ještě noční čtení žalmů, které v minulosti proběhlo například v Praze či Českých Budějovicích. „O uspořádání této specifické události budeme vést ekumenický dialog s co možná největším počtem církví působících na území Olomouce. Noc žalmů se v Olomouci teprve rodí, ale již teď máme řadu kladných ohlasů od křesťanů různých denominací,“ uvedl Lavička.


Akce se koná pod záštitou Vysokoškolského katolického hnutí Olomouc, dále se na organizaci podílí Českobratrská církev evangelická a Církev československá husitská. Mediální partnerství přislíbili Radio Proglas, Katolický týdeník a TV Noe. Partnerem je i statutární město Olomouc.


Kontakty:
Koordinátor setkání:
Josef Lavička, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 734 435 000
Propagace:
Lucie Přikrylová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 608 257 345