Plot: Pětiletý indický chlapec Saroo se zabloudí do odstaveného vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek a neochvějným odhodláním se vydává na dlouhou cestu za svým ztraceným domovem. Teprve tehdy najde lásku a sám sebe. Pozoruhodný debut mladého australského režiséra Gartha Davise, který na sebe v poslední době znovu upozornil zfilmováním příběhu Máří Magdaleny. 

Technické: Začínat budeme krátkým popisem filmu a jeho režiséra. Po promítání pak bude dobrovolná společná reflexe viděného a souvisejících témat s krátkou diskusí. 

Protože máme omezenou kapacitu sálu, je nutné se přihlásit. Učiníte tak vyplněním tohoto formuláře. Abychom zajistili, že kapacita sálu nebude překročena a že jsou na promítání opravdu všichni, kteří na promítání mají být, je nutné vyplnit i jméno a příjmení, abychom účastníky před vpuštěním do sálu ověřili – přihláška tak slouží jako lístek do kina. 

Přihlásit se můžete na této adrese: bit.ly/film2VKHOL. Na email, který do přihlášky uvedete, vám budou během pondělního dopoledne zaslány podrobnější informace k promítání. Uzávěrka přihlášení je o půlnoci z neděle na pondělí (4. listopadu, 24:00).

Na pozdější přihlášky nebude brán zřetel! 

Pro filmové fanoušky: doporučujeme sledovat web Filmu a spirituality, kde najdete spoustu informačního a odborného materiálu, včetně recenzí, pozvánek nebo upozornění na právě vycházející kvalitní snímky (http://filmaspiritualita.cz

lion naplakat2