Následovala procházka po Olomouci. První zastávkou byl studentský kostel Panny Marie Sněžné, kde jsme se dozvěděli něco o kostele, podívali do sakristie i k varhanům. Naše cesta pokračovala do kostela svatého Mořice. Tam jsme vystoupali na věž. Někteří se museli přemoci, protože jim schody nedělaly dobře. Jakmile vystoupali nahoru a uviděli ten krásný výhled, tak je to určitě přešlo, ale když se mělo jít dolů začali se znovu bát.

Po sestoupení dolů jsme měli možnost si vyzkoušet, jak se zdraví a seznamují lidé z různých kultur. Některé způsoby nám přišly velmi úsměvné.

Poslední zastávkou toho odpoledne byla klášterní kavárna Õde. Bylo tam krásné prostředí a velmi milá obsluha. Ceny jsou tam přijatelné pro všechny, tak pokud jste tam ještě nebyli, tak tam určitě zajděte. Ještě více jsme se tam všichni poznali. Příjemnější zakončení celého odpoledne jsme si nemohli ani zdaleka přát.

A na závěr bych chtěla poděkovat všem z VKH Olomouc, kdo se na přípravě podíleli a byli tam s námi, protože program se velmi povedl. Už se těším na další akce VKH!

odpo pro prvaky