Dobročinný prodej punče

Když jsem dostala mejl, že je potřeba jít pomoci s prodejem punče, kdy výtěžek z prodeje měl být věnován hospici na Svatém Kopečku, podívala jsem se do rozvrhu, jestli mám volno, a když jsem zjistila, že mám, tak jsem na mejl odpověděla, že ráda pomohu. Doteď toho nelituji. Dělala jsem něco užitečného a neseděla jen u notebooku a na Facebooku. Řekla jsem to všem přátelům, aby se tam za mnou stavili a nějaký punč si koupili.

A nastala středa a já se začala velmi těšit. Prodej punče byl zahájen v 10 hodin dopoledne. Hned v ten čas se k nám nahrnula skupinka mladých děvčat. Celé ty 2 hodiny, co jsem tam punč prodávala, utekly velmi rychle, ale byla zima. Kdyby to šlo, tak bych tam byla ještě déle. Byl to velmi užitečně strávený čas v příjemné společnosti lidí z VKH a členů Rotary club Olomouc city. Mimo to si mohli lidé na zakousnutí vzít za dobrovolný příspěvek např.: chléb s vajíčkovou pomazánkou, medem, nebo výtečný perník.

A abych prodej podpořila i jinak, tak jsem si v průběhu dne koupila nějaký ten punč. Vždy, když jsem u stánku byla, tak tam stála řada lidí, kteří si šli koupit punč do stánku Dobrého místa pro život. Skvělé bylo, že po studentské mši se odebral každý, kdo chtěl si, spolu s VKH, nějaký ten punč koupit, pojíst něco, utužit přátelské vztahy a navázat nová přátelství. Byla tam příjemná atmosféra a stálo to za to.

Celkem se vybralo 30 030 Kč a celý výtěžek dostal hospic na Svatém Kopečku. A velké díky všem, kdo se jakkoli zapojili, členům rady VKH Olomouc za ujetí celého prodeje, členům Rotary clubu a také těm, co si přišli punč koupit a podpořit dobrou věc.

A na závěr bych chtěla říci, že pokud budu mít možnost jít ještě někdy takhle jako dobrovolník prodávat punč, a to nejen s VKH Olomouc, tak určitě možnost přijmu, protože stejně většinou nemá člověk co na práci, když nemusí být ve škole a takhle ten využitý čas bude mít velmi smysl a pomůže.

 

Punč s VKH Olomouc